Kaas en Wijnproeverij

Kaas en Wijnproeverij

Kaasproeverij Amsterdam

Kaasproeverij in Amsterdam

Wil je genieten van een heerlijke kaasproeverij met een bijpassend wijntje? Of een wijntje met een bijpassend kaasje? Kunstgras Events organiseert een heerlijk aanbod van verschillende soorten kazen en wijnen.

Je kan kiezen voor de kaasproeverij waar je uitleg krijgt over de bereiding en de rijping van kaas. Je gaat de verschillende smaken proeven tussen de drie meest gemaakte/verkochte kazen van Nederlandse bodem; van Goudse, Beemster en Edammer. Daarnaast ga je het verschil proeven tussen belegen en extra belegen (verschil van vier weken), twee soorten Nederlandse brie kazen en twee harde kaassoorten. Hiernaast wordt er  bijpassende wijn geschonken en uitleg gegeven over de regels met betrekking tot de juiste wijn- kaascombinaties.

Je kan ook kiezen voor de proeverij waar de wijn meer centraal staat. Daarbij worden er zeven wijnen geproefd en vier kazen. Je zult drie keer wit, drie keer rood en één keer port proeven. Daarnaast krijg je uitleg over het openen, bewaren, uitschenken, proeven en de juiste temperatuur van wijn. De wijnen die je onder andere ga proeven zijn Sauvignon Blanc uit de Loire, Chardonnay op hout opgevoed en Pinot Noir in combinatie met een Tomme de Savoie. Je leert het karakter en de geschiedenis van de wijn. Je leert wat houdopvoeding doet met de wijn en wat het weer voor invloed heeft op de smaak van de wijn.

Kaas en Wijnproeverij op onze locatie:

Vanaf 20 personen € 32,50 pp excl. 21% btw.
Duur: 90 minuten

Offerte op maat aanvragen

*
*
*
*

Gewenste starttijd / Desired start time

Gewenste activiteit / Preferred activity

Opties / Options